Skip to main content
Mhammara
Najla Gergi

Mhammara

20 minEasy
91,45 kr
6 portions 9,48 kr per portion
Mhammara, eller Muhammara, är en paprika- och valnötsröra som ofta serveras i Syrien som en del av meze-buffén. Receptet är veganskt och lite förenklat då vi använder ajvar relish istället för att själv rosta paprikan i ugnen!

1 tbspVatten
2 tbspStröbröd
2 tspOlivolja
0,5 dlAjvar
2 tspRapsolja
200 gValnötter
2 krmSpiskummin
1 cloveVitlök
Instructions
1

Värm ugnen till 200°.

2

Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem i ca 10 min. Ta ut från ugnen och försök gnugga bort så mycket skal som möjligt från nötterna.

3

Lägg nötterna i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser förutom oljan. Salta och peppra efter smak. Mixa några varv tills det blir blandat och malt.

4

Blanda ihop oliv- och rapsoljan och häll i blandningen medan mixern är igång. Mixa ihop allt ordentligt.

5

Lägg upp på en tallrik och ringla ev lite olivolja på. Garnera eventuellt med grovhackade valnötter och hackad persilja.

Photo:

Andreas Engvall