Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Vatten | |
2 tbsp | Ströbröd | |
2 tsp | Olivolja | |
0,5 dl | Ajvar | |
2 tsp | Rapsolja | |
200 g | Valnötter | |
2 krm | Spiskummin | |
1 clove | Vitlök |
Värm ugnen till 200°.
Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem i ca 10 min. Ta ut från ugnen och försök gnugga bort så mycket skal som möjligt från nötterna.
Lägg nötterna i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser förutom oljan. Salta och peppra efter smak. Mixa några varv tills det blir blandat och malt.
Blanda ihop oliv- och rapsoljan och häll i blandningen medan mixern är igång. Mixa ihop allt ordentligt.
Lägg upp på en tallrik och ringla ev lite olivolja på. Garnera eventuellt med grovhackade valnötter och hackad persilja.
Photo:
Andreas Engvall