Skip to main content
Krämig köttfärssås med vitkål och lingon
Mari Bergman

Krämig köttfärssås med vitkål och lingon

20 minEasy
343,75 kr
4 portions 27,11 kr per portion
Smakrikt och höstvackert med lingon i maten. En lättlagad och god rätt som mättar fint.

Köttfärssås
1 cloveVitlök Vanlig
1 pc.Gul lök
250 gVitkål
1 tbspOlivolja
500 gNötfärs
1 krmSalt
1 tbspJapansk soja
1 dlVatten
1 krmSvartpeppar Malen
3 dlVispgrädde
3 tbspLingon Fryst
1 tspTimjan - torkad
1 tspVinäger
2 tbspDijonsenap
2 tbspKöttbuljong
Tillbehör
2 dlFullkornsris
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla vitkålen.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tillsammans med färsen så att färsen blir genomstekt. Tillsätt kål och timjan och stek ytterligare på medelvärme så att kålen mjuknar.

4

Tillsätt grädde, vatten, soja, senap, vinäger och köttfond och låt köttfärssåsen puttra på svag värme i 5 min. Smaka av med salt och peppar och strö över lingon vid servering. Servera tillsammans med ris.

Näringsvärde: 754 kcal. 33 g protein, 44 g fett, 56 g kolhydrater.

Photo:

Emma Mattsson