Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Spätta | ||
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 dl | Grahamsmjöl | |
1 tbsp | Olivolja | |
600 g | Rödspättafile | |
Purjolök | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,75 pc. | Purjolök | |
Tillbehör | ||
50 g | Smör | |
700 g | Potatis Fast |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillbehör: Skala och koka potatisen.
Purjolök: Dela purjolöken på längden och skölj ordentligt. Skär den sedan i ca 5-6 cm långa bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och ringla över lite olivolja. Baka i ugnen ca 15-20 min.
Spätta: Salta och peppra varje spättafilé efter smak. Lägg mjöl på en tallrik och vänd filéerna i mjölet.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek spättafiléerna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg dem på ett fat och torka rent pannan.
Tillbehör: Smält 50-75 gram smör i stekpannan. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över de brynta smöret i en såsskål.
Servera spättafiléerna med kokt potatis, bakad purjolök och brynt smör.
Näringsvärde: 555 kcal, 37 g protein, 24 g fett, 46 g kolhydrater.
Photo:
Lisa Löwenborg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria