Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Risotto | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Fänkål Krydda | |
1 krm | Salt | |
1 L | Vatten | |
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 pc. | Kycklingfond | |
150 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
50 g | Grana Padano |
Risotto: Värm upp buljongen i en kastrull och håll den varm.
Skala och finhacka vitlök och lök. Ansa och hacka fänkålen i 1 cm stora kuber. Riv osten fint. Mortla fänkålsfröna fint.
Tärna och stek fläsket krispigt i en panna. Börja på låg värme och höj successivt så steks det i sitt eget fett. Lägg upp fläsket på hushållspapper när det är alldeles krispigt så blir du av med överflödigt fett.
Värm upp olivolja och gärna ev överblivet fett från fläsket i en tjockbottnad kastrull eller en traktörpanna. Lägg ner löken och vitlöken och stek den mjuk och glansig. Den ska inte få färg. När den är mjuk häller du i riset, fänkålsfröna och den tärnade fänkålen och rör runt. Rosta allt i ca 5 minuter, tills riset blivit lite genomskinligt på ytan.
Häll på vinet och reducera ner det med två tredjedelar.
Nu kommer den omsorgskrävande delen – buljongen ska koka in och få riset att släppa stärkelse för en riktigt krämig och fin risotto. Detta sker om man häller på buljongen varm och lite i taget. Börja med så pass mycket buljong att det gott och väl täcker innehållet i kastrullen. Sänk värmen till medel/låg, risotton ska knappt puttra.Tillsätt lite buljong i taget och låt risotton puttra ca 10-15 min.
Rör ner osten under kraftig omrörning så den löser sig jämnt i risotton. Rör sedan ner finhackad persilja och smaka av med salt och peppar.
Lägg genast upp i djupa tallrikar och toppa med det krispiga sidfläsket.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 704 kcal, 19 g protein, 41 g fett, 64 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Risotto Saffran EKO 200g Itigo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Kycklingfond 500ml Touch of Taste