Skip to main content
Djungelkyckling med honungsrostad blomkål
Mari Bergman

Djungelkyckling med honungsrostad blomkål

30 minEasy
178,85 kr
4 portions 23,78 kr per portion
Dundergod kyckling med ris och en smarrig currysås.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Morotssallad
250 gVanliga morötter
1 krmSalt
65 gCitron, (0,5 st)
Rostad blomkål
1 krmSalt
0,5 tbspOlivolja
1 tspHonung Flytande
450 gBlomkål Färsk, (1 st)
Djungelkyckling
1 tbspCurry
600 gKycklingfile
2 tbspOlivolja
3 dlGräddmjölk
1,5 tbspKycklingfond
0,5 pc.Gul lök
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlVatten
2 cloveVitlök Vanlig
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Rostad blomkål: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Lägg buketterna i en ugnsfast form. Ringla över olja, honung och krydda med salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 15-20 min.

3

Djungelkyckling: Skala och finhacka lök och vitlök.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek kycklingen tillsammans med löken och curry tills kycklingen har fått fin färg. Slå på gräddmjölk och buljong/fond. Låt det hela sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Morotssallad: Skala och grovriv morötterna. Blanda med citronsaft och salt.

Servera kycklingen tillsammans med ris, rostad blomkål och morotssallad.

Näringsvärde: 559 kcal, 42 g protein, 12 g fett, 67 g kolhydrater.

Photo:

Linnea Swärd