Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
400 g | Vanliga morötter | |
700 g | Potatis Fast | |
2 krm | Salt | |
Sås | ||
0,5 pc. | Citron | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
2 tsp | Japansk soja | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
2 tsp | Honung | |
Färsbiffar | ||
100 g | Vanliga morötter | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 tbsp | Smör | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsp | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
1 pc. | Gul lök |
Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill. Skala morötterna (1 morot sparar du till färsen) och skär dem i stavar. Koka morötterna tillsammans med potatisen de sista 5 minuterna.
Biffar: Blanda färsen med finhackad lök, riven morot, salt, peppar och grädde till en jämn färs. Forma 8 biffar. Stek dem i olja och smör i en varm stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.
Sås: Tvätta och riv skalet från citronen och skölj och hacka gräslöken. Lägg åt sidan till servering.
Tillsätt grädden i pannan. Krydda med soja, honung och saften från 1/2 citron. Låt skyn koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar. Strö över citronskal och gräslök.
Servera biffarna med sås, potatis och morötter.
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria