Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 pc. | Ägg | |
100 g | Mandelmjöl, ca 1,5 dl | |
225 g | Smör | |
300 g | Chokladkaka Vit | |
3 dl | Strösocker | |
1 krm | Flingsalt | |
1 g | Saffran | |
1,5 dl | Rismjöl |
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form eller klä en springform med bakplåtspapper.
Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt saffranet och rör om tills det löst upp sig i smöret.
Blanda samman alla ingredienser, inklusive saffranssmöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande kladdig.
Ta ut kakan och låt den svalna ordentligt.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt