Skip to main content
Honungslax med citron och ingefära
Mia Troberg

Honungslax med citron och ingefära

30 minEasy
562,90 kr
4 portions 89,52 kr per portion
Färgglad fisk med massor av antioxidanter och nyttigt omega-3 fett.

Lax
1 krmSalt
600 gLaxfilé
1 tbspFärsk ingefära
0,5 pc.Chilipeppar Röd
1,5 tbspHonung
150 gCitron, (1 st)
1 tspRapsolja
Grönsaker
3 dlSvart Råris
1 pc.Gul Paprika
1 pc.Röd Paprika
150 gSockerärta
1 pc.Rödlök
0,5 pc.Gurka
Sås
1 krmSalt
2 dlYoghurt för Matlagning
0,5 pc.Lime
0,5 pc.Koriander - färsk
0,5 pc.Chilipeppar Röd
1 tspHonung
Instructions
1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Lägg fisken i en ugnsform. Blanda ihop honung, riven ingefära, chili och rapsolja. Bred ut detta över laxen. Salta lätt. Skär citron och placera skivor över laxen. Stek i ugn i ca 20 minuter.

3

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

4

Strimla alla grönsaker fint.

5

Blanda ihop alla ingredienser till den kalla såsen. Servera laxen med grönsaker, ris och sås.

Näringsinnehåll:

Energi (kcal) 496,4

Protein (g) 34,1

Fett (g) 24,0

Kolhydrater (g) 33,2

Photo:

Linnea Swärd