Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Smör | |
0,5 tsp | Salt | |
400 g | Makaroner | |
300 g | Riven Cheddarost | |
5 dl | Mellanmjölk | |
0,5 dl | Jalapeno Konserverad | |
360 g | Vegetarisk Färs | |
1 tbsp | Rapsolja | |
2,5 tbsp | Vetemjöl | |
Topping | ||
2 tbsp | Panko | |
100 g | Riven Ost | |
0,25 pc. | Dill - färsk |
Bryn färsen i lite olja i en stekpanna tills den får fin färg.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, tillsätt osten under fortsatt vispning och låt sjuda i 3-5 minuter tills du fått en tjock sås. Tillsätt saltet och vispa ihop.
Värm ugnen till 225°.
Varva pasta och färs med ostsåsen i en oljad ugnsform. Toppa med resterande ost, och sedan med finhackad till blandad med panko och färsk jalapeño. Baka i ugnen i 10-15 minuter, tills osten på toppen fått fin färg.
Toppa med finhackad dill. Servera direkt!
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt