Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Surkål | ||
0,5 dl | Vatten | |
35 g | Dill - fryst | |
2,5 tbsp | Vitvinsvinäger | |
1 pc. | Äpple Golden Delicius | |
300 g | Vitkål | |
1 tsp | Kummin | |
0,5 pc. | Gul lök | |
4 pc. | Enbär | |
0,75 tsp | Salt | |
Tillbehör | ||
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Senap Grovkornig | |
800 g | Potatis Fast | |
Korv | ||
280 g | Vegetarisk Korv | |
0,5 tbsp | Olivolja |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och tärna potatisen. Lägg potatistärningarna i en ugnsfast form och tillsätt olivolja och salt efter smak. Blanda om ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 30 min.
Surkål: Skiva vitkålen tunt och skölj den. Skölj och riv äpplet och skala och skiva den gula löken tunt. Finhacka enbären. Lägg allting i en kastrull och tillsätt vitvinsvinäger, kummin, salt och vatten. Låt vitkålen småsjuda under lock i ca 15 min. Rör om då och då. När vitkålen är mjuk så är den klar. Häll upp i en skål och låt den svalna något. Tillsätt finhackad dill och blanda om.
Korv: Hetta upp en panna med lite olja. Gör några snitt i korvarna och stek dem gyllene ca 5 min tills de är genomstekta.
Servera vegochorizon med ugnsrostad potatis, surkål och senap.
Näringsvärde: 485 kcal, 16 g protein, 25 g fett, 48 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt