Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till servering | ||
700 g | Potatis Fast | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Salt | |
3 pc. | Vanliga morötter | |
Myntasås | ||
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 tbsp | Honung Flytande | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
Biffar | ||
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Mynta - färsk | |
1 tsp | Spiskummin | |
2 pc. | Ägg | |
800 g | Kikärtor Kokta | |
1 tsp | Salt | |
2 krm | Kanel | |
0,5 krm | Cayennepeppar |
Värm ugnen till 225 grader.
Skala morötter och potatis, och skär dem i klyftor. Lägg i en ugnsfast form, ringla olja över, salta och peppra. Baka i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Biffar: Skala och skiva vitlöksklyftorna. Hacka myntan.
Skölj kikärtorna i en sil eller durkslag och mixa till en smet tillsammans med olja, vitlök, mynta, ägg och kryddor.
Hetta upp en stekpanna med ordentligt med smör eller olja. Klicka ut smeten i pannan, platta till med stekspaden och stek biffarna i två omgångar ett par minuter per sida på medelhög värme, tills biffarna fått fin färg.
Myntasås: Hacka myntan och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
Servera de vegetariska biffarna med myntasås, potatis och morötter.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria