Skip to main content
Kryddiga vegetariska biffar med myntasås

Kryddiga vegetariska biffar med myntasås

40 minEasy
159,70 kr
4 portions 18,91 kr per portion
Familjematkassen v20

Till servering
700 gPotatis Fast
1 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tspSalt
3 pc.Vanliga morötter
Myntasås
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 tbspHonung Flytande
0,5 pc.Mynta - färsk
Biffar
3 cloveVitlök Vanlig
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Mynta - färsk
1 tspSpiskummin
2 pc.Ägg
800 gKikärtor Kokta
1 tspSalt
2 krmKanel
0,5 krmCayennepeppar
Instructions
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Skala morötter och potatis, och skär dem i klyftor. Lägg i en ugnsfast form, ringla olja över, salta och peppra. Baka i mitten av ugnen 20-25 minuter.

3

Biffar: Skala och skiva vitlöksklyftorna. Hacka myntan.

4

Skölj kikärtorna i en sil eller durkslag och mixa till en smet tillsammans med olja, vitlök, mynta, ägg och kryddor.

5

Hetta upp en stekpanna med ordentligt med smör eller olja. Klicka ut smeten i pannan, platta till med stekspaden och stek biffarna i två omgångar ett par minuter per sida på medelhög värme, tills biffarna fått fin färg.

6

Myntasås: Hacka myntan och blanda med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.

Servera de vegetariska biffarna med myntasås, potatis och morötter.