Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
2,5 dl | Couscous | |
1 kg | Kycklingben Frysta | |
2 dl | Vatten | |
390 g | Kikärtor | |
290 g | Kalamataoliver | |
1 tbsp | Citron | |
0,5 pc. | Purjolök | |
10 clove | Vitlök Färsk | |
Kryddblandning | ||
0,5 tsp | Kanel | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
0,5 tsp | Chilipulver | |
3 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Ingefära Malen | |
2 tsp | Salt | |
0,5 g | Saffran | |
1 tsp | Spiskummin | |
1 tsp | Strösocker | |
Sallad | ||
50 g | Sötmandel Spån | |
2 pc. | Kvisttomater | |
0,5 pc. | Rödlök | |
0,75 g | Haricot Verts Färsk | |
1 tsp | Balsamvinäger | |
1 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 garder.
Kryddblandning: Rör ihop kryddblandningen, gärna i en mortel om du har och tillsätt oljan mot slutet. Lägg kycklingbenen i en stor ugnsfast form eller en gryta som tål ugnsvärme. Gnid in kryddblandningen ordentligt på kycklingen.
Skala vitlöksklyftorna och skär purjolöken i stora bitar. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Sila av vätskan från oliverna och tvätta och skär citron i skivor. Tillsätt allting till kycklingen och häll på vattnet. Sätt in formen i ugnen ca 40 min.
Koka grynen enligt anvisning på paketet.
Sallad: Tina de gröna bönorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Skala och finhacka rödlöken och skölj och tärna tomterna. Blanda samman allting med lite olja och balsamvinäger. Strö över mandeln och servera till den marockanska kycklinggrytan.
Photo:
Linnea Swärd
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta