Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
2 dl | Cheddarost | |
250 g | Grönkål | |
1 tbsp | Smör | |
3 pc. | Rödlök | |
Pajdeg | ||
0,75 dl | Kvarg 10 procent | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
75 g | Smör | |
Garnering | ||
2 dl | Valnötter | |
Äggstanning | ||
1 dl | Standardmjölk | |
2 dl | Vispgrädde | |
3 pc. | Ägg |
arbeta snabbt ihop degen, tryck ut den i pajform med hög kant, ca 24 cm i diameter. Nagga med gaffel och låt stå kallt 30 minuter.
Grovhacka grönkålen och koka den i lätt saltat vatten i några minuter. Låt rinna av. Skala, skiva och fräs lök och kål i smör på inte alltför hög värme. Salta och peppra.
Förgrädda pajskalet i 200° varm ugn i ca 10 minuter.
Vispa ihop äggstanningen. Lägg kålblandningen och osten i det förgräddade pajskalet. Slå på äggstanningen, strö över valnötterna och grädda i nedre delen av ugnen på 200° i 35-40 minuter.
Servera pajen varm, ljummen eller kall.