Skip to main content
Frozen cheesecake

Frozen cheesecake

6 hEasy
307,05 kr
4 portions 62,15 kr per portion
Frozen cheesecake

5 pc.Fikon Färska
1,5 dlStrösocker
200 gFärskost Naturell
250 gBlåbär
250 gHallon
4 dlVispgrädde
200 gDigestive original
4 pc.Ägg
1 pc.Citron
Instructions
1

Gör så här

Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna). Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke och rör ner färskosten Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Krossa kexen fint i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel. Varva kexen med smeten i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner. Frys smeten i 3-4 timmar, så att den är lättfryst vid servering. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. Servera med fikon, röda vinbär eller andra bär.