Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 tbsp | Lingonsylt | |
2 pc. | Palsternacka | |
1 tbsp | Smör | |
0,25 pc. | Färsk timjan | |
1 tbsp | Enbär | |
1,2 kg | Älgstek | |
5 tbsp | Messmör | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 tbsp | Rapsolja | |
2 pc. | Gul lök | |
1 dl | Lingon | |
7 dl | Vatten | |
4 pc. | Lagerblad | |
6 tbsp | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
4 pc. | Vanliga morötter | |
50 cl | Porter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Kantareller | |
2 tsp | Salt |
Skala och hacka löken. Skala och skär morötter och palsternacka i lagom stora bitar.
Skär älgköttet i grytbitar och fräs i smöret och oljan så att det får färg runt om. Hiva i löken och fräs ytterligare en liten stund. Häll på vatten, viltfond, porter och kryddor. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 1,5 timme eller tills köttet är mört.
Lägg nu i morötter och palsternacka, slå på grädden, messmöret och sylten och låt sjuda i ytterligare cirka 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Medan grytan kokar klart steker du kantarellerna i torr panna så att vätskan går ur, tillsätt sedan 1 msk smör och smaka av med salt och peppar.
Toppa den färdiga grytan med smörstekta kantareller, färska lingon och timjankvistar
Receptet är hämtat ur boken "Söndagsmiddag - Riddarna runt det operfekta bordet" som är skriven av Sanna Lundell och Ann Söderlund. Bokes ges ut av "The Book affair" och är fotad av Erica Wessman
Photo:
Erica Wessman
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt