Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ostsås | ||
2 pc. | Ägg | |
2 krm | Svartpeppar | |
0,75 g | Salt | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
150 g | Riven Västerbottensost | |
Sallad | ||
2 tsp | Balsamvinäger | |
1 tbsp | Olivolja | |
300 g | Raw slaw | |
25 g | Salladsmix | |
Recept 1: Ratatouille | ||
1 tsp | Basilika - torkad | |
2 pc. | Rödlök | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
3 tbsp | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar | |
1 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
2 pc. | Zucchini | |
760 g | Kidneybönor | |
1 pc. | Röd Paprika | |
0,75 tsp | Salt | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
2 tsp | Chiliflakes | |
4 pc. | Ägg | |
1 pc. | Gul Paprika | |
200 g | Sötpotatis, (1 st) | |
1 pc. | Aubergine | |
250 g | Körsbärstomater | |
Tillbehör | ||
40 g | Salladsmix | |
3 dl | Ris, (4 port) | |
Recept 2: Grönsakslasagne | ||
65 g | Färsk bladspenat | |
250 g | Färska lasagneplattor |
Recept 1: Ugnsbakad ratatouille med knäckt ägg, 45 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Skala sötpotatis, rödlök och vitlök. Skölj alla grönsaker.
Tärna sötpotatis, zucchini, aubergine och paprika. Halvera tomaterna. Grovhacka rödlök och vitlök. Blanda alla grönsaker på plåten med basilika, chiliflakes, grönsaksbuljong, salt, svartpeppar och olja. Sprid ut ordentligt och rosta i ugnen i ca 30 min.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Spara följande lagad mat i kylen till recept 2: Hälften av den rostade ratatouillen.
Recept 2: Grönsakslasagne, 20 min tillagning. Ta fram den rostade ratatouillen från recept 1.
Värm ugnen till 175 grader. Ta fram en ugnsfast form.
Ostsås: Blanda samman creme fraiche, mjölk, äggulor, 100 g riven ost, salt och peppar.
Häll lite av ostsåsen i botten av formen. Lägg ett lager lasagneplattor och täck med den rostade ratatouillen Lägg över ett lager spenat och lite mer ostsås. Fördela ett nytt lager lasagneplattor och täck med resten av ostsåsen och 50 g riven ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
Sallad: Blanda samman sallad, raw slaw, olja och balsamvinäger.
Servera lasagnen med sallad vid sidan av.
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1