Skip to main content
Färsbiffar med sötpotatismos och getost
Mia Troberg

Färsbiffar med sötpotatismos och getost

40 minEasy
373,50 kr
4 portions 34,38 kr per portion
Snabblagad och mättande vardagsrätt. Sötpotatis har lägre GI jämfört med vanlig potatis.

Färsbiffar
500 gNötfärs
0,5 tspTimjan - torkad
2 tbspStröbröd
1 pc.Ägg
0,75 dlMellanmjölk
1 krmSvartpeppar
1 tspSalt
Sötpotatismos
100 gGetost, Chevre
1 tspSalt
2 krmSvartpeppar
0,5 tspTimjan - torkad
800 gSötpotatis
Dressing
0,5 tspÖrtagårds Krydda
1 tbspVit balsamvinäger
2 tbspOlivolja
Sallad
1 pc.Röd Paprika
1 pc.Gul Paprika
Instructions
1

Blanda ströbröd med mjölk och låt stå 5 minuter. Blanda färsen med salt och peppar. Blanda ner färs, ägg och timjan. Rör ihop till en jämn smet. Forma till små biffar och stek i smör.

2

Skala och skär sötpotatisen i stora bitar. Koka ca 10-15 minuter i saltat vatten.

3

Mosa sötpotatisen tillsammans med getost. Smaka av med peppar och lite timjan.

4

Skär grönsakerna till salladen och blanda ihop dressingen och slå över, smaka av med salt och peppar. Servera biffar med sötpotatismos och sallad.

Näringsvärde: Energi (kcal) 542,9, Protein (g) 37,0, Fett (g) 25,8, Kolhydrater (g) 38,5

Photo:

Sanna Livijn Wexell