Skip to main content
Saffransdoftande pumpasoppa med ingefära
Mari Bergman

Saffransdoftande pumpasoppa med ingefära

30 minMedium
263,70 kr
4 portions 33,96 kr per portion
En färgstark soppa som passar alldeles utmärkt att servera vid halloween.

Soppa
1 gSaffran
400 gPotatis Fast
1 pc.Apelsin
3 tbspGrönsaksbuljong
1 kgButternutpumpa
1 tspHonung
1 tbspFärsk ingefära
1 tspVitvinsvinäger
1 dlRöda Linser Torkade
4 cloveVitlök Vanlig
0,25 pc.Chilipeppar Röd
2 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Gul lök
1 krmSalt
1 LVatten
Topping
150 gFetaost
0,5 pc.Persilja - färsk
Instructions
1

Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och grovhacka chili.

2

Skala och tärna pumpa och potatis.

3

Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, ingefära, pumpa och potatis under omrörning utan att det tar färg.

4

Tillsätt saffran och röda linser och fräs runt ytterligare en stund.

5

Tillsätt vatten, buljong, vinäger och honung och låt soppan puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.

6

Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och saften från apelsinen.

7

Toppa soppan med ett paket smulad fetaost och hackad persilja.

Photo:

Susanna Livijn Wexell