Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Soppa | ||
1 g | Saffran | |
400 g | Potatis Fast | |
1 pc. | Apelsin | |
3 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 kg | Butternutpumpa | |
1 tsp | Honung | |
1 tbsp | Färsk ingefära | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
1 dl | Röda Linser Torkade | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
0,25 pc. | Chilipeppar Röd | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
1 L | Vatten | |
Topping | ||
150 g | Fetaost | |
0,5 pc. | Persilja - färsk |
Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och grovhacka chili.
Skala och tärna pumpa och potatis.
Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs lök, ingefära, pumpa och potatis under omrörning utan att det tar färg.
Tillsätt saffran och röda linser och fräs runt ytterligare en stund.
Tillsätt vatten, buljong, vinäger och honung och låt soppan puttra under lock ca 20 min. Rör om då och då.
Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och saften från apelsinen.
Toppa soppan med ett paket smulad fetaost och hackad persilja.
Photo:
Susanna Livijn Wexell
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana