Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Rödlök | |
100 g | Soltorkade Tomater | |
1 tbsp | Olivolja | |
150 g | Fetaost | |
1 pc. | Röd Paprika | |
300 g | Potatis Fast | |
Äggstanning | ||
3 krm | Svartpeppar Malen | |
6 pc. | Ägg | |
1,5 dl | Standardmjölk | |
2 tsp | Basilika - fryst | |
1 tsp | Salt | |
0,5 tsp | Timjan - torkad | |
Sallad | ||
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
1 tsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gurka |
Frittata: Skär den kokta potatisen i skivor. Skala och grovhacka rödlöken. Skölj och tärna paprikan och strimla de soltorkade tomaterna. Skär fetaosten i kuber.
Äggstanning: Vispa ihop äggen med mjölk, timjan, basilika, salt och svartpeppar i en bunke och ställ åt sidan.
Frittata: Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs lök och paprika någon minut så att de mjuknar en aning. Tillsätt tomaterna, den skivade potatisen och fetaostkuberna jämt fördelat i pannan. Slå äggstanningen över grönsakerna i pannan och lägg på ett lock. Låt den stå under lock på medelvärme i ca 10 min. Efter 5 min kan du lyfta på locket och göra några hål med en gaffel så att all äggstanning stelnar ordentligt. Lägg på locket igen och låt den stå de resterande 5 min.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen och skär gurka i bitar. Finstrimla löken och blanda samman med lite olja och vinäger.
Servera din frittata med sallad.
Näringsvärde: 481 KCAL, 24 G PROTEIN, 31 G FETT, 28 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt