Skip to main content
Kycklinggryta med curry och soltorkade tomater

Kycklinggryta med curry och soltorkade tomater

30 minEasy
234,65 kr
8 portions 20,14 kr per portion
God Kycklinggryta

2 tspVetemjöl
3 tbspKycklingfond
3 tspCurry Extra Stark
0,5 pc.Purjolök
800 gKycklingfile
200 gSoltorkade Tomater
4 dlVispgrädde
1 pc.Röd Paprika
Instructions
1

Strimla kyckling, paprika och purjolök.

2

Fräs kycklingen i smör i en stor gryta i omgångar, pudra över curryn och tillsätt paprika och purjolök. Skär soltorkade tomaterna i klyftor och lägg ner i grytan. Häll på buljongen, koka upp och sjud 3-4 minuter. Skumma av om det behövs.

3

Tillsätt grädden, koka upp och sjud ett par minuter.

4

Rör ut maizena eller vetemjöl i lite kallt vatten och rör ner redningen i grytan, koka upp. Sjud ytterligare några minuter om du har använt vetemjöl.