Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rostad tomatsås | ||
1 pc. | Gul lök | |
50 g | Stjälkselleri | |
50 g | Kalamataoliver, (10 st) | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
5 pc. | Vanliga Tomater | |
1 tbsp | Olivolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
Köttbullar | ||
750 g | Färsk kycklingfilé, (3 filéer) | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Bladpersilja - färsk | |
1 pc. | Citron | |
2 dl | Vispgrädde | |
Till servering | ||
0,5 dl | Parmesanost | |
1 pc. | Persilja - färsk, (1 dl) | |
400 g | Spaghetti |
Värm ugnen till 200 grader, grill.
Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök grovt.
Skär sellerin och chilin i tjocka skivor och kärna ur oliverna om dem har kärnor. Lägg grönsaker, lök och oliver i en ugnsform. Ringla över olivolja och rosta högt upp i ugnen i cirka 15 minuter.
Skär kycklingfiléerna i tärningar och mixa i matberedare med grädde, persilja, salt och peppar till en slät smet, i cirka 20 sekunder.
Forma smeten till ganska stora bollar, cirka 20 stycken. Bryn dem runtom i olja på medelvärme i cirka 5 minuter.
Häll över tomatsåsen och låt puttra i cirka 5 minuter. Häll i citronsaften och strö över rivet citronskal.
Toppa med hackad persilja och parmesanost och servera direkt med nykokt spaghetti.
Photo:
Marcus Lawett
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria