Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
1,5 tbsp | Tomatpuré | |
1 pc. | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsp | Torkad oregano | |
0,5 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Basilika - torkad | |
370 g | Körsbärstomater Konserverade | |
0,5 pc. | Chilipeppar Röd | |
Tillbehör | ||
150 g | Haricot Verts Färsk | |
3 dl | Basmatiris | |
BIffar | ||
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Smör | |
2 tbsp | Potatismjöl | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Citron | |
3 tsp | Salt | |
1 tsp | Salvia - torkad | |
1 dl | Mellanmjölk |
Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 175 grader.
Biffar: Blanda mjölk med potatismjöl, citronskal, salvia, salt, och svartpeppar. Vispa runt ordentligt så att mjölet löser sig. Tillsätt färs och sköljd finhackad basilika. Blanda runt och forma 4-6 st biffar.
Hetta upp en panna med lite olja och smör. Stek biffarna på båda sidor så att dem får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Sås: Skölj och finhacka chilipeppar och skala och finhacka vitlök. Fräs det i fettet som finns kvar i pannan och slå på körsbärstomaterna och tillsätt tomatpuré. Krydda med oregano, basilika, salt och svartpeppar. Låt det koka ihop och mixa sedan såsen slät med en stavmixer. Tillsätt grädde, blanda runt smaka av, och slå sedan såsen över biffarna.
Tillbehör: Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2-3 min. Sila av och lägg upp i en skål.
Servera wallenbergarna i tomatsås med ris och haricots verts.
Näringsvärde: Kcal: 603 Fett: 36 g Protein: 26 g Kolhydrater: 39 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens