Skip to main content
Tikka Gobi

Tikka Gobi

40 minEasy
220,55 kr
4 portions 19,78 kr per portion
Tikka Gobi

Indiskt kryddris
3 dlBasmatiris
1 pc.Kanel Hel
1,5 tspSalt
2 pc.Gul lök
1 tspSvartpeppar Hel
1 tspNejlikor
Tikka Gobi
2 tbspTandoorikrydda
0,5 dlMatolja
500 gBlomkål
2 pc.Vanliga Tomater
4 pc.Naanbröd
400 gPotatis Fast
1 pc.Röd Paprika
0,5 pc.Koriander - färsk
Instructions
1

Koka blomkålen och potatisen knappt färdig i lätt saltat vatten. Låt rinna av i en sil. Fräs grönsaker, potatis och krydda i olja några minuter tills blomkålen och potatisen har fått lite färg och är mjuka. Blanda i tomat och koriander. Smaka av med salt. Servera med indiskt kryddris, och Naanbröd.

Indiskt kryddris: finhacka löken och bryn den lätt i 1 msk olja. Tillsätt kryddorna och riset. Bryn på svag värme tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt det kokande vattnet och låt riset koka under tättslutande lock i ca 15 minuter.