Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Äppelröra | ||
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Senap Söt och Stark | |
2 pc. | Äpple Golden Delicius | |
1,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
10 pc. | Cornichons | |
0,5 pc. | Gul lök | |
Fisk | ||
2 dl | Ströbröd | |
0,5 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
2 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 dl | Vetemjöl | |
500 g | Torskfilé | |
Tillbehör | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Citron | |
150 g | Vanliga morötter | |
8 pc. | Cornichons | |
800 g | Potatis Fast | |
0,5 pc. | Isbergssallat | |
100 g | Körsbärstomater |
Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 20-25 min.
Äppelröra: Skala och tärna äpplena. Hacka cornichons,lök och persilja. Blanda samman med yoghurt och senap. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
Fisk: Skär fisken i fiskpinnestora bitar och krydda med lite salt.
Vispa äggen i en djup tallrik. Blanda ströbröd, vetemjöl, paprikapulver, salt och peppar i en annan djup tallrik.
Vänd fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fiskpinnarna ett par minuter på varje sida.
Sallad: Skölj och strimla salladen och blanda med sköljda ärtskott. Skär några cornichons på längden och blanda i. Ringla över lite olja och vinäger.
Klyfta citronen och servera till dina fish n chips.
Näringsvärde: 535 KCAL 35g Protein 10g Fett 71g Kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's