Skip to main content
Panerad fisk med äppelröra
Mari Bergman

Panerad fisk med äppelröra

30 minEasy
343,65 kr
4 portions 42,38 kr per portion
Barnens favorit blir veckans fiskrätt som är en liten nyttigare variant på den engelska rätten fish & chips. Äppelröran till, blir pricken över i:et.

Äppelröra
0,5 tspSalt
1 tbspSenap Söt och Stark
2 pc.Äpple Golden Delicius
1,5 dlYoghurt för Matlagning
0,5 pc.Persilja - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
10 pc.Cornichons
0,5 pc.Gul lök
Fisk
2 dlStröbröd
0,5 tspSalt
2 krmSvartpeppar Malen
1 tspPaprikakrydda
2 pc.Ägg
1 tbspOlivolja
1 dlVetemjöl
500 gTorskfilé
Tillbehör
1 tbspOlivolja
1 pc.Citron
150 gVanliga morötter
8 pc.Cornichons
800 gPotatis Fast
0,5 pc.Isbergssallat
100 gKörsbärstomater
Instructions
1

Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Lägg potatisklyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 20-25 min.

2

Äppelröra: Skala och tärna äpplena. Hacka cornichons,lök och persilja. Blanda samman med yoghurt och senap. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

3

Fisk: Skär fisken i fiskpinnestora bitar och krydda med lite salt.

4

Vispa äggen i en djup tallrik. Blanda ströbröd, vetemjöl, paprikapulver, salt och peppar i en annan djup tallrik.

5

Vänd fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fiskpinnarna ett par minuter på varje sida.

6

Sallad: Skölj och strimla salladen och blanda med sköljda ärtskott. Skär några cornichons på längden och blanda i. Ringla över lite olja och vinäger.

7

Klyfta citronen och servera till dina fish n chips.

Näringsvärde: 535 KCAL 35g Protein 10g Fett 71g Kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd