Skip to main content
Sandras grillade majskyckling med apelsin och salvia
Sandra Mastio

Sandras grillade majskyckling med apelsin och salvia

1 hEasy
345,30 kr
4 portions 66,53 kr per portion
Mästerkocksvinnaren Sandra Mastio gör ett efterlängtat gästspel i vår matkasse! Här lagar hon en otroligt smakrik och saftig kyckling i ugn. Skyn är verkligen magisk! Resterna från det här receptet används sedan med fördel till receptet som heter "Sandras ljumna kycklingsallad"

3 krmSvartpeppar Malen
2 dlMatlagningsvin Vitt
500 gPalsternacka
2 tbspHonung Flytande
2 tbspKycklingfond
800 gVanliga morötter
1,5 dlVatten
1 tspRosmarin - torkad
1 pc.Apelsin
1 tspSalt
1 tspTimjan - torkad
0,5 pc.Salvia - färsk
1 pc.Kyckling Hel
1 tbspOlivolja
75 gSmör
4 cloveVitlök Vanlig
250 gBrysselkål Fryst
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Kyckling och grönsaker: Lägg kycklingen på en ugnsplåt och krydda med salt och peppar runt om.

3

Blanda det rumsvarma smöret med riven vitlök, finhackad salvia, apelsinskal och 2 msk apelsinsaft samt örtkryddor till ett jämnt kryddsmör. Smörj in hela kycklingen med kryddsmöret, tryck även in på insidan och in under skinnet. Blanda ihop vitt vin, kycklingfond, vatten och honung och häll över kycklingen på plåten. Sätt in i ugnen ca 1 tim. Ös kycklingen ofta med den fina skyn som hamnar runt om.

4

Skala och skär morötter och palsternacka i stavar och lägg det runt om kycklingen tillsammans med brysselkålen. Ringla över lite olivolja på grönsakerna och sätt in i ugnen igen.

5

Sila ner skyn i en liten kastrull och låt kycklingen ligga och vila till servering. Reducera skyn en aning tills den blir lite tjockare men fortfarande simmig. Skeda bort så mycket av fettet som möjligt.

6

Vid servering trancherar du kycklingen, filéer, lår, vingar och glöm inte den lilla filén på ryggen, den är fin! Dela filéerna mot fibrerna och skär låren i två, dela vid knäleden.

7

Servera kycklingen med de rostade rotfrukterna och skyn.

8

Spara kycklingskrovet och ta bort allt resterande kött samt en del av de rostade rotfrukterna till middagen dagen efter (Sandras ljumna kycklingsallad).

Photo:

Sanna Livijn Wexell