Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Peach Melba | ||
500 g | Hallonsorbet | |
200 g | Persika Konserverad | |
125 g | Hallon Färska | |
0,25 pc. | Mynta - färsk | |
500 g | Mangosorbet | |
2 tbsp | Citron, ca 0,5 st | |
400 ml | Kokosgrädde | |
Veganska maränger | ||
380 g | Kikärtor Kokta | |
0,5 tsp | Vaniljsocker | |
1,5 dl | Strösocker | |
1 tbsp | Citron, ca 0,25 st | |
Kanderade pistagenötter | ||
40 g | Pistagenötter | |
1 tsp | Sirap Agave |
Veganska maränger: Värm ugnen till 100 grader.
Sila av spadet från kikärtorna. Häll 1½ dl kikärtsspad, ½ tsk citronjuice och vaniljsocker i en bunke.
Vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng.
Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt. Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ tim. Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 1 tim på eftervärme.
Grovhacka nötterna och rosta i en torr stekpanna. Tillsätt agavesirap och blanda om. Lägg över nötterna på bakplåtspapper och låt svalna.
Vispa kokosgrädden i ca 10 min. Den behöver vara väl kyld. Tillsätt rivet citronskal från ½ citron.
Skär 2 st persikohalvor i mindre klyftor. Skölj hallonen.
Montering: Ta fram tallrikarna och lägg upp kulor av hallonsorbet, mangosorbet och kokosgrädde i en cirkel. Dekorera med persikoklyftor, hallon, kanderade nötter, maränger och myntablad.
Tips inför tillagning: Gör gärna maränger en dag i förväg och förvara torrt. Kyl kokosgrädden väl. Lägg tallrikarna i frysen 30 min innan servering.
Photo:
Nurlan Emir
1 Hallonsorbet 500ml Lejonet & Björnen