Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Torsk | ||
150 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tbsp | Dijonsenap | |
1 tbsp | Fiskfond | |
1 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Smör | |
3 dl | Vispgrädde | |
600 g | Torskfilé | |
Tillbehör | ||
700 g | Potatis Fast | |
150 g | Sugarsnaps |
Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Torsk: Tärna fläsket och stek det krispigt i en panna utan fett. Häll över fläsket på hushållspapper för att få bort överflödigt fett.
Skär torsken i portionsbitar och salta och peppra försiktigt efter smak.
Skala och finhacka löken och fräs mjuk i fettet som är kvar i pannan. Tillsätt ev lite smör om det behövs. Tillsätt grädde, fiskfond och dijonsenap och låt det få ett uppkok. Sänk värmen och lägg ner torskbitarna. Låt torsken sjuda sakta ca 5-7 min.
Tillbehör: Koka sugar snapsen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg upp i en skål.
Strö det knaperstekta sidfläsket över fisken och servera tillsammans med kokt potatis och sugar snaps.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 705 kcal, 38 g protein, 46 g fett, 35 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's