Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kolasås | ||
1 dl | Vispgrädde | |
2 tbsp | Sirap Ljus | |
2 tbsp | Strösocker | |
1 krm | Salt | |
50 g | Smör | |
Dekorering | ||
0,25 pc. | Citronmeliss | |
100 g | Hallon Färska | |
Fyllning | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 pc. | Ägg | |
200 g | Hallon Färska | |
1 dl | Florsocker | |
200 g | Färskost Naturell | |
Pajskal | ||
1,5 dl | Havregryn | |
3 dl | Vetemjöl | |
150 g | Smör | |
1 dl | Strösocker | |
0,5 tsp | Salt |
Blanda samman socker, mjöl, havregryn och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda snabbt samman med havreblandningen till en deg.
Tryck ut degen i en ugnsform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ kallt, i kylskåp eller frys, ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
Mosa hallonen i en bunke. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och vispa till en jämn smet. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och grädda sedan i nedre delen av ugnen ca 30 min, eller tills fyllningen ”stannat”. Låt cheesecaken kallna helt, gärna över natten.
Vid servering: Koka samman ingredienserna till kolasåsen i en kastrull, ca 5 minuter.
Garnera kakan med hallon och citronmeliss eller mynta. Skär kakan i bitar och servera tillsammans med varm kolasås.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Citronmeliss Kruka EKO Klass1
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia