Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
50 g | Smör | |
1 dl | Lingonsylt | |
Fyllning | ||
1 pc. | Gul lök | |
250 g | Fläsk Rimmat | |
0,5 tsp | Kryddpeppar Malen | |
2 tsp | Salt | |
2 dl | Vetemjöl | |
1 kg | Mandelpotatis | |
1 dl | Kornmjöl |
Skala potatisen och riv dem fint, gärna i en matberedare. Låt rinna av ordentligt i ett durkslag eller sil. Blanda den rivna potatisen med kornmjöl, vetemjöl och salt. Låt stå och svälla en stund så blir degen fastare.
Koka upp vatten och 1,5 msk salt i en stor kastrull. Sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Skär fläsket i små tärningar. Hacka löken. Blanda fläsk, lök och kryddpeppar.
Skär degen i 12 bitar och forma till runda bullar. Gör en fördjupning i varje och lägg i fläskblandningen. Nyp ihop degen över fyllningen och forma till lite platta bollar. Lägg palten i kokande vatten och koka på lägsta värme i ca 45 minuter. Ta upp palten. Servera med en klick smör och lingonsylt. Eller gör en smörbrunn: Skär av ett lock, cirka en tredjedel. Gröp ur fläsket och lägg ner en klick smör i palten. Sätt på locket igen. Vänta tills smöret smält och börja sedan äta av locket, som du nu doppar i smörbrunnen, tillsammans med fläsket och lingonsylten. Ät sedan resterande paltbit tillsammans med lingonsylt.
Photo:
Lena Djuphammar
1 Stekfläsk Rimmat Skivat ca Fåddman
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kornmjöl EKO/KRAV 1,25kg Saltå Kvarn