Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kaka | ||
2 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Strösocker | |
2 pc. | Ägg | |
100 g | Smör | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
1 tsp | Bakpulver | |
Mandelglasyr | ||
2 tbsp | Mjölk | |
1 dl | Strösocker | |
2 tbsp | Vetemjöl | |
50 g | Sötmandel Spån | |
100 g | Smör |
Sätt ugnen på 175 grader.
Toscakaka: Smält smöret och ställ åt sidan, låt svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan bunke.
Tillsätt det smälta smöret, mjölblandningen och vispgrädden till ägg- och sockerblandningen medan du rör runt. Blanda alla ingredienser ordentligt.
Häll smeten i en smord, bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Glasyr: Häll smör, strösocker, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Värm på spisen på låg temperatur under omrörning tills ingredienserna smält och smeten tjocknat.
Tillsätt mandelspån och rör ytterligare någon minut.
Toscakaka: Ta ut kakan ur ugnen och bred på glasyren i ett jämnt lager.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 15 minuter eller till toscatäcket fått en fin färg. Ta ut kakan och låt svalna innan servering.
Fotograf: Andrea Klintbjer
Photo:
Andrea Klintbjer