Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 krm | Strösocker | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
25 g | Smör | |
1 krm | Chiliflakes | |
0,25 pc. | Persilja - färsk | |
300 g | Pancetta | |
1 krm | Salt | |
15 cl | Vodka | |
400 g | Penne | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
400 g | Hela Tomater Konserverade |
Börja med att steka pancetta så den blir lite crispy och go. Börja i kall panna och låt köttet rendera.
Sänk sedan värmen och gå i med vitlök och chiliflakes.
Efter 2 minuter, gå i med tomatpuré och låt fräsa med 1-2 minuter till.
Gå i med en stark shot vodka och låt reducera.
Häll i tomaterna och en nypa socker, låt puttra lite fint i typ 15-20 minuter.
Häll i grädde och låt puttra i 5-10 minuter till. Gå sedan i med en klick smör och smaka av med salt och svartpeppar.
Koka din pasta någon minut ifrån färdig och låt sedan gå helt färdigt i såsen tillsammans med lite pastavatten.
Släng upp på en tallrik med lite riven parmesan eller pecorino och häv i dig.
Recept &
Photo:
Niklas Rydasp
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant