Skip to main content
Världens godaste äppelsmulpaj

Världens godaste äppelsmulpaj

5 minEasy
85,90 kr
1 portion 85,28 kr per portion
ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen Smul 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt Till servering vispad grädde vaniljsås

1 kgÄpple Golden Delicius
1 pc.Vaniljsås
1 pc.Havregryn
Instructions
1

ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen Smul 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt

Till servering vispad grädde vaniljsås

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Sätt ugnen på 225°C.

Smul: Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter (för 6 port). Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg. Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.