Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
3 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 dl | Vispgrädde | |
2 pc. | Gul lök | |
3 pc. | Ägg | |
75 g | Riven Ost | |
30 g | Smör | |
1 tsp | Salt | |
300 g | Grönkål | |
Pajskal | ||
300 g | Kikärtor Kokta | |
30 g | Kokosolja | |
45 g | Mandelmjöl | |
1 krm | Salt | |
2 tsp | Fiberhusk |
Pajskal: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn och ganska fast deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 175 grader i ca 15 minuter, låt svalna något innan du fyller det med fyllningen.
Fyllning: Skär bort de grova stjälkarna på grönkålen. Strimla grönkålen och finhacka löken och vitlöken. Stek grönsakerna i smöret tills löken mjuknat. Lägg de stekta grönsakerna i pajskalet.
Vispa samman ägg, grädde, salt och lite svartpeppar. Häll äggstanningen över grönsakerna och avsluta med osten. Grädda i 30–40 minuter på 175 grader, tills äggstanningen är fast.
Låt pajen vila 20 minuter efter att den kommit ur ugnen. Servera gärna med en blandad sallad, toppad med rostade pinjenötter.
Photo:
Christina Sundien
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt