Skip to main content
Chicken vindaloo

Chicken vindaloo

30 minEasy
346,20 kr
4 portions 25,46 kr per portion
Lättlagad

0,5 tspSpiskummin
1 pc.Gul lök
0,5 dlVatten
250 gLångkornigt Ris
600 gKycklingfile
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 tspTorkad gurkmeja
1 tspRapsolja
0,5 tspGaram Masala
1 tbspHonung
0,5 pc.Vitlök Solo
400 gKrossade Tomater
0,5 tspSambal Oelek
0,5 tspKanel
Instructions
1

Så här gör du Skala och klyfta löken. Hetta upp olja i en gryta och fräs löken på medelhög värme tills den börjar få färg. Lägg i de krossade tomaterna och vatten. Tillsätt sambal, pressad vitlök, gurkmeja, spiskummin, kanel och garam masala. Salta och peppra och låt puttra ihop. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg ner i grytan och låt koka tills kycklingen är klar. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Blanda yoghurt med honung i en skål. Servera vindaloon med ris, honungsyoghurt och sallad.

Toppa vindaloon med färsk koriander.