Skip to main content
Gulaschsoppa med bulgur
Mia Troberg

Gulaschsoppa med bulgur

1 h 30 minEasy
213,95 kr
4 portions 27,57 kr per portion
En klassiker som värmer gott både på hösten och vintern. Du kan välja att använda bara bulgur eller potatis, eller båda som i detta fallet. Servera gärna med ett gott bröd. Sörpla och njut!

1,5 tbspPaprikakrydda
4 pc.Potatis
1 pc.Köttbuljong
600 gHögrev
2 pc.Morötter
1 tspSpiskummin
1 pc.Gul lök
1 pc.Lagerblad
1 cloveVitlök
1,5 dlBulgur
0,5 tspSvartpeppar Malen
2 tbspSmör
1,2 dlVatten
1 tspSalt
Instructions
1

Putsa köttet och skär i 1,5 cm stora bitar. Hacka lök och vitlök. Skala och skär morötter och potatis i bitar. Fräs lök, vitlök och kött i smör så att köttet får en stekyta.

2

Häll på vatten, buljongtärning, paprikapulver, spiskummin, lagerblad, salt och peppar. Låt koka ca 1 timme. Tillsätt tärnad potatis och morotsslantar. När dessa är mjuka tillsätter du bulgur. Servera med ett gott bröd.

Näringsvärde: Energi (kcal) 372, Protein (g) 32, Fett (g) 15, Kolhydrater (g) 25

Photo:

Susanna Livijn Wexell