Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Soppa | ||
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Sambal Oelek | |
6 pc. | Röd Paprika | |
1 L | Vatten | |
0,5 pc. | Gul lök | |
2 pc. | Grönsaksbuljong | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Honung Flytande | |
1 krm | Salt | |
250 g | Körsbärstomater | |
Sallad | ||
0,5 tbsp | Vit balsamvinäger | |
200 g | Bondbönor | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Fetaost | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1,5 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Zucchini | |
1 krm | Salt | |
0,5 dl | Solroskärnor Naturella | |
Topping | ||
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Sätt ugnen på 225 grader.
Soppa: Skölj paprikorna och cocktailtomaterna. Skär paprikorna i stora bitar. Skala lök och vitlöksklyftor.
Lägg allt på en plåt, ringla över lite olivolja och sätt in i ugnen ca 20 min tills paprikorna och tomaterna börjar få lite färg.
Koka upp vatten med buljong, sambal oelek och honung.
Sallad: Skölj och tärna zucchini och blanda med bondbönor i en skål. Tillsätt finhackad gräslök och persilja. Smula i fetaost och tillsätt solrosfrön, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Soppa: Ta ut paprikor och tomater från ugnen och tillsätt till buljongen. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare tills du får en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Toppa soppan med en klick yoghurt och servera salladen vid sidan om.
Näringsvärde: 472 kcal, 22 g protein, 25 g fett, 33 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana