Skip to main content
Kikärtsbiffar med ratatouille och basilikacrème
Mattias Larsson

Kikärtsbiffar med ratatouille och basilikacrème

5 minEasy
440,45 kr
4 portions 21,53 kr per portion
Kikärtsbiffar med ratatouille och basilikacrème

Basilikacrème
2 tbspBasilika - färsk
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 krmSalt
Kikärtsbiffar
350 gKikärtor Kokta
0,5 tspSalt
2 pc.Ägg
1 tbspOlivolja
2 dlVetemjöl
1 dlVatten
2 tbspCitronjuice - råpressad
Ratatouille
1 tbspOlivolja
1 pc.Röd Paprika
1 pc.Gul Paprika
2 cloveVitlök Färsk
1 krmTabasco
2 tbspÄppelcidervinäger
150 gZucchini
150 gAubergine
1 krmSalt
400 gKrossade Tomater
Instructions
1

Mixa ingredienserna till kikärtsbiffarna till en slät smet. Smaka av med salt. Forma till 12 fina biffar med lätt fuktade händer. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek kikärtsbiffarna i olja i ca 2 minuter på varje sida till fin färg.

Kärna ur paprikan. Tärna paprika, zucchini och aubergine i 2 cm stora bitar. Finhacka vitlöken. Fräs grönsakerna och vitlöken i olivolja i en vid kastrull i några minuter. Häll på vinägern och de krossade tomaterna. Låt ratatouillen puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och tabasco.

Blanda crème fraichen med basilikan och smaka av med salt. Servera kikärtsbiffarna med ratatouillen och basilikacrèmen. Toppa gärna med några goda gröna blad.

Photo:

Jakob Fridholm