Skip to main content
Mattias majsplättar med avokado-chimichurri
Mattias Kristiansson

Mattias majsplättar med avokado-chimichurri

45 minEasy
399,40 kr
4 portions 31,62 kr per portion
Fantastiska Mattias Kristiansson var gästkock i vår fd. vegetariska matkasse och bjuder på en festlig vegansk rätt. Majsplättar med godaste avokadoröran, mums!

Majsplättar
1 tspSalt
0,5 tbspOlivolja
1 dlMajskorn
0,5 pc.Gul lök
0,5 pc.Koriander - färsk
210 gMajsmjöl
2,5 dlSojagurt naturell
1 dlVatten
0,5 pc.Grön Paprika
0,5 tspBakpulver
Sallad
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Huvudsallat
280 gBlandade bönor
0,5 pc.Gul lök
2 tbspOlivolja
0,5 pc.Grön Paprika
2 pc.Kvisttomater
1 tbspVit balsamvinäger
0,5 pc.Koriander - färsk
1 krmSalt
Avokado- och chimichurriröra
1 tspSirap Agave
2 cloveVitlök Vanlig
1 tbspRödvinsvinäger
2 pc.Avokado
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
0,5 pc.Persilja - färsk
2 tspTorkad oregano
1 krmSalt
Instructions
1

Majsplättar: Blanda ihop majsmjöl (ca 3,5 dl), salt och bakpulver i en bunke. Skala och finhacka den gula löken, paprikan och koriandern fint.

2

Rör ner yoghurt, vatten, olivolja, majskorn, gul lök, paprika och koriander i majsmjölsmixen.

3

Hetta upp lite olja i en stekpanna och klicka ut små plättar. Stek dem gyllenbruna på båda sidor

4

Avokado- och chimichurriröra: Gröp ur avokado och blanda den med övriga ingredienser i en matberedare och mixa till en slät kräm. Du kan även ta hjälp av en stavmixer eller finhacka vitlöken och persiljan och mosa ihop allt med en gaffel.

5

Sallad: Skala och finhacka löken. Skölj och tärna paprika och tomat samt finhacka koriandern.

6

Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten. Blanda bönorna med grönsakerna i en skål och tillsätt olja, vinäger och smaka av med salt och peppar.

7

Skölj och skär stora blad av salladen och lägg upp på ett fat. Strö över bön- och grönsaksblandningen.

8

Servera majsplättarna med avokado- och chimichurriröran samt din goda sallad.

Näringsvärde: 581 kcal, 15 g protein, 28 g fett, 62 g kolhydrater.

Photo:

Linus Hallgren