Skip to main content
Banankaka från Madeira
Kokbok

Banankaka från Madeira

1 hEasy
136,80 kr
1 portion 16,91 kr per portion
På en sommarsemester till Madeira hamnade Truls från Rscued på ett bananmuseum. I det lilla museum-caféet berättade en tjej ur personalen om en banankaka som en äldre bekant allltid bakade. Here it is! Blir ca 8-10 bitar.

Apelsinsirap
0,25 dlVatten
1 pc.Apelsin
0,25 dlStrösocker
Kaka
3 pc.Ägg
3 dlVetemjöl
4 pc.Banan
1 krmSalt
1 tspTe Earl Grey
125 gSmör
2 dlStrösocker
Instructions
1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Koka ihop 1/4 dl apelsinjuice med ingredienserna till sirapen, låt svalna medan kakan gräddas.

3

Mosa tre bananer med en gaffel i en stor bunke och tillsätt socker, smör, te, salt och äggulor. Spara den fjärde bananen till garnering.

4

Låt kakan svalna något, stick ett par hål med en tandpetare på ytan och pensla med sirapen.

5

Vispa ihop till en smidig smet.

6

Vispa äggvitan i en separat bunke till mjuka toppar.

7

Tillsätt mjölet i banansmeten och vänd sedan i äggvitan.

8

Häll upp i en brödform klädd med bakplåtspapper, dekorera med skivad banan.

9

Grädda i ugnen ca 45 min eller tills kakan fått fin färg.

Apelsinsirap

Photo:

Rscued