Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kålrabbisallad | ||
2 tsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Kålrabbi | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Flingsalt | |
30 g | Machesallat | |
100 g | Körsbärstomater | |
1,5 tbsp | Äppelcidervinäger | |
Bakad kålrabbi | ||
2 pc. | Kålrabbi | |
1 krm | Flingsalt | |
2 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Aluminiumfolie | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Chimichurri | ||
1 pc. | Basilika - färsk | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 pc. | Citron - Eko | |
0,5 tsp | Honung Flytande | |
2 krm | Salt | |
Ryggbiff | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
75 g | Smör | |
800 g | Ryggbiff |
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat.
Bakad kålrabbi: Tvätta kålrabbin och lägg dem i varsitt ugnsfolieark. Ringla över olja och strö över salt och peppar. Förslut ugnsfoliet och rosta kålrabbin i ugnen i ca 1 tim.
Chimichurri: Mixa samman persilja, basilika, skalad vitlöksklyfta, olivolja och honung i en mixer eller med hjälp av en stavmixer till en röra. Tillsätt rivet citronskal och smaka av chimichurrin med citronsaft, salt och peppar.
Kålrabbisallad: Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och strö över salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 20 min.
Skala kålrabbin och hyvla tunna skivor med hjälp av en mandolin. Blanda med machesallad och finhackad gräslök i en skål.
Blanda samman olja, äppelcidervinäger, honung, salt och peppar i en liten skål.
Ryggbiff: Salta och peppra köttet ordentligt runt om.
Hetta upp 25 g smör och olja i en stekpanna och bryn köttet på hög värme tillsammans med en krossad vitlöksklyfta så att köttet får en fin stekyta. Ös smöret i pannan över köttet. Vänd och stek på andra sidan och fortsätt ösa smöret över köttet medan du steker.
Lägg över köttbiten i en ugnsfast form.
Ta ut kålrabbin och tomaterna ur ugnen och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet och stek mitt i ugnen till önskad stekgrad. Blodigt/rare: 50-54°C, medium/medium rare: 55-57°C, välstekt/medium: 58–65°C, välstekt /well-done: 70°C.
Låt köttet vila under ugnsfolie i ca 10 min innan du skär det i skivor.
Vid servering: Bryn ca 50 g smör.
Blanda kålrabbisalladen med dressingen och de ugnsbakade tomaterna.
Skär den ugnsbakade kålrabbin i bitar. Skiva köttet i önskvärd tjocklek.
Lägg upp bakad kålrabbi, kålrabbisallad och ryggbiff på tallrikar. Ringla brynt smör över köttet och servera tillsammans med chimichurrin. Ät och njut!
Photo:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt