Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
1 tbsp | Florsocker | |
Mördegsbotten | ||
1 tsp | Vaniljsocker | |
3 dl | Vetemjöl | |
150 g | Smör | |
3 tbsp | Strösocker | |
1 krm | Salt | |
Fyllning | ||
2 pc. | Citron - Eko | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Strösocker | |
3 pc. | Ägg | |
0,5 tbsp | Vaniljsocker |
Mördegsbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser och nyp ihop med kylskåpskallt smör till en deg.
Tryck ut degen i ett jämnt lager i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills botten börjar få lite färg på ytan.
Citronfyllning: Riv/zesta skalet på citronerna och pressa ur saften i en skål.
Vispa ihop ägg och socker. Blanda sedan ned vetemjöl, vaniljsocker och citronjuice/zest.
Häll smeten över mördegsbotten och grädda kakan i ca 10-12 minuter. Kakan ska vara kladdig, men inte lös. Låt svalna.
Pudra kakan med florsocker när den svalnat något och skär i bitar.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt