Skip to main content
Vegansk kantarellpasta
Malin Andersson

Vegansk kantarellpasta

30 minEasy
377,10 kr
4 portions 56,85 kr per portion
Krämig vegansk kantarellpasta med sås på färska kantareller! Välj en pastasort utan ägg för att få rätten vegansk.

400 gTagliatelle
1 krmSvartpeppar Malen
1 cloveVitlök Färsk
0,5 tspSalt
0,5 dlVitt vin
2 dlHavrebaserad matlagning
300 gKantareller
2 tbspGrönsaksfond
1 tbspMat & Bak Margarin
0,25 pc.Persilja - färsk
1 dlVatten
1 pc.Gul lök
Instructions
1

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen

2

Skölj och ansa kantarellerna. Stek kantarellerna i en stekpanna tills att vattnet dunstat, rör om ett par gånger under tiden.

3

Finhacka lök, vitlök och persilja.

4

Tillsätt lök och smör/margarin till svampen, fräs ihop ett par minuter.

5

Blanda ned gräddersättning, vatten, vitt vin, fond och persilja. Låt koka ihop.

6

Smaka av med salt och peppar. Blanda ihop kantarellsåsen med den nykokta pastan – klart!

Photo:

Kerstin Eriksson