Skip to main content
Vegowok med tofu och grönsaker
Mari Bergman

Vegowok med tofu och grönsaker

30 minEasy
246,45 kr
4 portions 24,89 kr per portion
En vegetarisk rätt med smaker från Asien, wok blir bäst med färska grönsaker. Kan serveras med ris eller nudlar. Smaklig måltid.

Wok
2 cloveVitlök
1 pc.Broccoli Färsk
2 tspSesamolja
1 tbspFärsk ingefära
1 tbspRapsolja
200 gMorötter
400 gTofu
1 pc.Chilipeppar Röd
200 gVitkål
250 mlKokosmjölk
1 pc.Lime
0,5 pc.Purjolök
1 tbspJapansk soja
1 krmSalt
Tillbehör
500 gBasmatiris
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Wok: Skär tofun i bitar. Strimla vitkålen, skala och skär morötterna i fina stavar. Skölj och strimla purjolöken och skölj och skär broccolin i buketter. Skala och riv ingefära och vitlök. Skölj och strimla chilin.

3

Hetta upp rapsolja i en stor stekpanna eller wok och stek tofubitarna gyllenbruna. Salta lite lätt och lägg över tofun å en tallrik.

4

Tillsätt sesamoljan i pannan och woka alla grönsaker tillsammans med ingefära, vitlök och chili.

5

Tillsätt kokosmjölk, skal och limesaft, och soja. Låt koka ihop snabbt och servera med detsamma med nykokt ris.

Gillar du inte sesamolja, hoppa över den och tillsätt lite extra rapsolja istället.

Näringsvärde: Kcal: 617 Fett: 33 g Protein: 16 g Kolhydrater: 61 g

Photo:

Maddzan Lindblad