Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Blomkålssallad | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,5 pc. | Gurka | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 tbsp | Vit balsamvinäger | |
65 g | Salladsmix | |
0,5 pc. | Blomkål Färsk | |
Shakshuka | ||
1 tsp | Olivolja | |
1 dl | Vatten | |
1 krm | Salt | |
1 tsp | Spiskummin | |
150 g | Fetaost | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 tbsp | Basilika - fryst | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Chiliflakes | |
0,5 tbsp | Grönsaksbuljong | |
1 pc. | Röd Paprika | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
6 pc. | Ägg | |
1 pc. | Gul lök | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Baguette |
Sätt ugnen på 175 grader. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme.
Shakshuka: Skala och finhacka vitlök och skala och strimla löken. Skölj och strimla paprikan.
Fräs vitlök, lök och paprika mjuk i oljan. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och chiliflakes och låt det steka ihop 1 min. Tillsätt körsbärstomater, vatten, tomatpuré, buljong och basilika och låt såsen puttra ihop 5 min. Smaka av med salt och peppar. Smula över fetaost, blanda om och knäck försiktigt äggen över. Sätt in stekpannan i ugnen och grädda ca 5-7 min.
Blomkålssallad: Skölj salladen och skölj och tärna gurkan. Blanda i en skål. Skiva blomkålen tunt med hjälp av en osthyvel så att du får ett blomkålssmul. Tillsätt smulet i salladsskålen och tillsätt olja, vinäger och en nypa salt och peppar.
Tillbehör: Värm brödet i ugnen.
Servera shakshuka tillsammans med varmt bröd och blomkålssallad.
Näringsvärde: 625 kcal, 29 g protein, 30 g fett, 55 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria