Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Bakad sötpotatis | ||
1 pc. | Bakplåtspapper | |
4 pc. | Sötpotatis | |
Fetaoströra | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
150 g | Fetaost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
Sallad | ||
1 tsp | Vit balsamvinäger | |
70 g | Ruccolasallat | |
1 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gurka | |
Kikärtor | ||
0,5 pc. | Rödlök | |
0,5 tsp | Paprikakrydda | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Cayennepeppar | |
380 g | Kikärtor Kokta |
Sätt ugnen på 200 grader.
Bakad sötpotatis: Lägg sötpotatisarna på en bakplåtsklädd plåt och baka i ugnen ca 50-60 min.
Fetaoströra: Smula ner fetaosten i en skål. Skölj och finhacka persilja och skala och riv vitlök. Blanda med fetaosten och tillsätt olja. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Kikärtor: Skala och finhacka rödlök. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor på medelvärme och krydda med paprikapulver, cayennepeppar och en nypa salt. Fräs under omrörning ca 5 min.
Sallad: Skölj ruccola samt skölj och tärna gurkan smått. Blanda i en skål och tillsätt lite olja och vinäger.
Bakad sötpotatis: Ta ut sötpotatisarna och skär ett snitt i varje potatis. Tryck med tumme och pekfinger i botten så att de öppnar sig. Salta lite lätt och lägg lite fetaoströra i varje potatis så att det smälter en aning. Toppa med kikärtorna och ytterligare lite fetaoströra.
Servera tillsammans med sallad.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 642 kcal, 22 g protein, 16 g fett, 101 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria