Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Topping | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 pc. | Lime | |
0,5 pc. | Koriander - färsk | |
Gryta | ||
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
1,5 tsp | Kummin | |
4 tsp | Rökt paprikapulver | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
7 dl | Vatten | |
3 tsp | Torkad oregano | |
1 pc. | Gul lök | |
4 tbsp | Tomatpuré | |
3 tbsp | Grönsaksfond | |
0,5 pc. | Blomkål Färsk | |
2 tsp | Honung Flytande | |
500 g | Kycklingfile Fryst | |
500 g | Butternutpumpa | |
3 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
2 pc. | Röd Paprika | |
2 tsp | Chiliflakes | |
3 tsp | Timjan - torkad |
Gryta: Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och dela paprika i mindre bitar. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skala pumpan och skär i tärningar. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs samtliga grönsaker och kycklingbitar tillsammans med kummin, oregano, paprikapulver, chiliflakes och timjan några minuter.
Tillsätt tomatpuré, vinäger, buljong, honung och vatten och låt koka upp. Lägg på lock och låt småputtra ca 30 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Topping: Plocka korianderbladen. Dela limen i klyftor.
Servera grytan med ris, en klick matyoghurt, några korianderblad och pressa över lime.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria