Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 dl | Cider | |
0,3 pc. | Färsk timjan | |
3 pc. | Hönsbuljong | |
3 tbsp | Olivolja | |
200 g | Formfranska | |
100 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
2 tbsp | Farinsocker | |
1 kg | Silverlök | |
1,5 L | Vatten | |
1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
200 g | Riven Ost |
Skala och hacka all lök. Hetta upp olja i en vid kastrull. Svetta löken en stund. Tillsätt farinsocker, strimlat sidfläsk och repad timjan i kastrullen. Häll på cider, vin och buljong. Koka tills löken är fin och glansig, ca 40 min. Smaka av med salt.
Sätt ugnen på grill. Häll över soppan i portionsskålar. Rosta brödet. Lägg en brödskiva ovanpå soppan i varje skål. Toppa med riven ost.
Gratinera soppan 1 minut under ugnens grillelement. Avsluta med lite svartpeppar ur kvarn.
Photo:
Roland Persson