Skip to main content
Löksoppa Maison Rouge

Löksoppa Maison Rouge

50 minEasy
366,90 kr
4 portions 41,71 kr per portion
Löksoppa med fin sälta och sötma är också en utmärkt förrätt.

2 dlCider
0,3 pc.Färsk timjan
3 pc.Hönsbuljong
3 tbspOlivolja
200 gFormfranska
100 gRökt Sidfläsk Bit
2 tbspFarinsocker
1 kgSilverlök
1,5 LVatten
1 dlMatlagningsvin Vitt
200 gRiven Ost
Instructions
1

Skala och hacka all lök. Hetta upp olja i en vid kastrull. Svetta löken en stund. Tillsätt farinsocker, strimlat sidfläsk och repad timjan i kastrullen. Häll på cider, vin och buljong. Koka tills löken är fin och glansig, ca 40 min. Smaka av med salt.

Sätt ugnen på grill. Häll över soppan i portionsskålar. Rosta brödet. Lägg en brödskiva ovanpå soppan i varje skål. Toppa med riven ost.

Gratinera soppan 1 minut under ugnens grillelement. Avsluta med lite svartpeppar ur kvarn.

Photo:

Roland Persson