Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
250 g | Gröna Ärtor Frysta | |
2 dl | Rårörda Lingon | |
Potatisstomp | ||
25 g | Smör | |
700 g | Potatis Fast | |
0,5 tsp | Salt | |
Wallenbergare | ||
1 tbsp | Olivolja | |
2 pc. | Ägg | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
1 tbsp | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Salt | |
500 g | Kycklingfärs |
Potatisstomp: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Wallenbergare: Mixa samman kycklingfärsen med salt, peppar och äggulor. Gärna med hjälp av en matberedare, annars för hand. Tillsätt grädden i en tunn stråle lite i taget.
Forma 8 små eller 4 stora biffar med vattensköljda händer.
Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna några minuter på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Potatisstomp: Sila av potatisvattnet och mosa samman potatisen med smör och salt efter smak till ett stomp.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten på spisen.
Servera dina kycklingwallenbergare med potatisstomp, gröna ärtor och lite rårörda lingon.
Näringsvärde: 633 KCAL 38 G PROTEIN 31 G FETT 48 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria