Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Bouf Bourguignon | ||
3 pc. | Lagerblad | |
1 dl | Kalvbuljong | |
5 dl | Vatten | |
2 pc. | Schalottenlök | |
0,75 L | Rött vin | |
150 g | Rökt Sidfläsk Bit | |
1 g | Persilja - torkad | |
2 pc. | Morötter | |
1 kg | Högrev | |
5 clove | Vitlök Vanlig | |
2 tbsp | Smör | |
1 tsp | Timjan - torkad | |
Tillbehör | ||
200 g | Lök | |
3 tbsp | Bladpersilja - färsk | |
50 g | Sparris Färsk | |
200 g | Färska champinjoner | |
1 tbsp | Smör | |
4 pc. | Morötter | |
4 pc. | Formfranska | |
1 tsp | Strösocker | |
3 tbsp | Citronjuice - råpressad |
Skär svålen av fläsket och lägg den åt sidan. Skär fläsket i små tärningar och bryn dem i en stekpanna. Lägg åt sidan.
Putsa högreven och skär i större kuber. Salta och peppra. Skär morötterna i 3 cm stora bitar och klyfta löken. Fräs fläsksvålen i grytan. Tillsätt smöret om inte fläsket är väldigt fett.
Tillsätt köttet när svålen börjar få en aning färg. Bryn köttet runt om. Tillsätt morötter, lök och vitlök när köttet är färdigbrynt. Fortsätt fräsa ytterligare ett par min.
Häll på vinet. Rör om och skrapa lite i botten av grytan så att du får loss fastbrända köttsafter. Rör om och fyll på med buljong så att det täcker köttet med lite råge. Tillsätt kryddorna.
Låt sjuda under lock på svag värme ca 2 timmar. Skumma av fettet då och då med en sked.
Tillbehör: Gör tillbehör genom att bryna steklök i smör i en stekpanna tills de fått ordentligt med färg. Salta, peppra och sockra. Fortsätt steka så att sockret blir gyllenbrunt. Lägg upp på ett fat.
Blanda citronsaft och olivolja i en skål, salta och peppra. Lägg champinjonskivorna i blandningen. Skär bröd i 1x1 cm stora tärningar och stek dem gyllenbruna i smör. Låt rinna av på hushållspapper.
Fiska upp kött och morötter ur grytan med en hålslev, lägg upp i en skål. Koka ihop såsen på medelhög värme tills den fått en simmig konsistens. Lägg tillbaka köttet och morötterna i grytan.
Toppa med sparris, minimorötter, champinjoner, krutonger, fläsktärningar och persilja strax före servering.
Välj gärna en flaska rödvin från Bourgogne när du tillagar denna rätt.
Photo:
David Loftus