Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
100 g | Tångpärlor Citron | |
30 g | Spenat Blad | |
125 g | Körsbärstomater | |
1,5 dl | Gräddfil | |
0,25 pc. | Gurka | |
25 g | Grana Padano | |
Rårakor | ||
75 g | Grana Padano | |
0,75 pc. | Blomkål Färsk | |
150 g | Potatis Fast | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsp | Salt | |
1 tbsp | Olivolja | |
200 g | Vitkål | |
1 tbsp | Smör | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Ägg |
Sätt ugnen på 125 grader.
Rårakor: Skölj och grovhacka blomkålen. Skölj och grovhacka vitkålen och skala och riv potatisen. Riv osten grovt på ett rivjärn. Blanda samman i en skål och tillsätt grädde, ägg, salt och peppar.
Hetta upp smör och olja i en varm panna och stek 4 st rårakor i omgångar. Ca 3-4 min på varje sida. Förvara dem i ugnen.
Topping: Skölj salladen. Skölj tomater och gurka. Ta bort kärnhuset på gurkan och tärna smått. Skär tomaterna i kvartar.
Lägg upp rårakorna på tallrikar. Toppa med sallad, tomat, gurka, tångkaviar och en klick gräddfil. Hyvla ost över och servera med detsamma.
Näringsvärde: 680 kcal. 32 g protein, 48 g fett, 29 g kolhydrater.
Photo:
Andrea Klintbjer
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria