Skip to main content
Krispiga blomkålsrårakor med parmesan, krispigt grönt och tångkaviar
Mari Bergman

Krispiga blomkålsrårakor med parmesan, krispigt grönt och tångkaviar

5 minEasy
359,45 kr
2 portions 81,39 kr per portion
Härlig vegetarisk varmrätt, som passar lika bra till förrätt! Krispiga rårakor av blomkål och potatis får sällskap av tångkaviar, en touch av parmesanost och krispig sallad - mums! Tips! Använd en tallrik när du ska vända rårakorna i pannan.

Topping
100 gTångpärlor Citron
30 gSpenat Blad
125 gKörsbärstomater
1,5 dlGräddfil
0,25 pc.Gurka
25 gGrana Padano
Rårakor
75 gGrana Padano
0,75 pc.Blomkål Färsk
150 gPotatis Fast
0,5 dlVispgrädde
0,5 tspSalt
1 tbspOlivolja
200 gVitkål
1 tbspSmör
2 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Ägg
Instructions
1

Sätt ugnen på 125 grader.

2

Rårakor: Skölj och grovhacka blomkålen. Skölj och grovhacka vitkålen och skala och riv potatisen. Riv osten grovt på ett rivjärn. Blanda samman i en skål och tillsätt grädde, ägg, salt och peppar.

3

Hetta upp smör och olja i en varm panna och stek 4 st rårakor i omgångar. Ca 3-4 min på varje sida. Förvara dem i ugnen.

4

Topping: Skölj salladen. Skölj tomater och gurka. Ta bort kärnhuset på gurkan och tärna smått. Skär tomaterna i kvartar.

Lägg upp rårakorna på tallrikar. Toppa med sallad, tomat, gurka, tångkaviar och en klick gräddfil. Hyvla ost över och servera med detsamma.

Näringsvärde: 680 kcal. 32 g protein, 48 g fett, 29 g kolhydrater.

Photo:

Andrea Klintbjer